Podpornica programa Zavoda Vitae+

Petra Majdič

Pravijo da športnik umre dvakrat – prvič ko sklene svojo športno pot. A moje mnenje/spoznanje je, da se človek zelo težko enako zaljubi, do vsakega vlakna svojega telesa in duše, dvakrat v življenju. In ko doživljaš tako močne emocije in posledično tudi razočaranja ter zmagoslavja na dnevni ravni; se pričneš podzavestno bati trenutka, dne; ko pride čas za slovo in nastopi običajno, po naših merilih dolgočasno življenje.

Kakorkoli zanikamo; športniki smo osredotočeni nase in na svoje telo ter razvoj mentalnih ter fizičnih sposobnosti do maksimuma. Marsikdo to enači z egocentričnostjo. Zagotovo je to povezano tudi z obdobjem ko se človek ukvarja z vrhunskim športom, ko je po večini brez lastnih otrok, na višku svojih želja, moči in fokusa. In ko sovpada odhod iz profesionalnega športa z ustvarjanjem družine, kar je lahko samo po sebi velika prelomnica v življenju; se pri marsikateri športnici, športniku pojavi razpotje oz. dvom. Kaj znam, kam sodim, ali sem zamudila velik del implementacije v običajno življenje in usposabljanja za novo poklicno pot.

Pričakovanja in potrebe bivših profesionalnih športnikov so visoke. A imajo talente, visoko razvite osebnostne lastnosti, ki so zelo dobrodošli na trgu, a žal jih trg ne prepozna; največkrat pa se tudi sami športniki ne zavedajo, da so ravno te lastnosti tisto kar bi lahko ponudili oz. na kar bi se lahko oprli pri iskanju nove profesionalne poti.

Zato so tako zelo pomembni programi, ki jim pomagajo prepoznati te iskane lastnosti, jih sprejeti kot svojo dodano vrednost in ponuditi kot svoj atribut.

In da bi nam usposobljeni, zaupanja vredni strokovnjaki razložili, da so naša novoodkrita občutja nekaj popolnoma normalnega ter da bomo čez čas tudi novo poklicno pot vzljubili podobno kot smo svojo športno pot – to bi bilo neprecenljivo.

Profesionalni športniki so ljudje z izjemnim osebnostnim kapitalom, ki se ob mali pomoči strokovnjakov kaže kot priložnost izoblikovati oz. transformirati v uspešnega zaposlenega oz. poslovneža v svoji drugi karieri.

Zato iskrene čestitke in hvala Zavodu Vitae+, ker vam ni vseeno in prepoznavate!’

Več zgodb