O zavodu Vitae+

Zavod Vitae+ je zavod, ki sva ga ustanovila Laura in Enzo Smrekar, da bi športnikom pomagala pri prehodu na novo življenjsko pot ob zaključku športne kariere. Naš cilj je opolnomočiti športnika s pomočjo individualne in celostne obravnave. Preberite si zgodbo o našem nastanku!

AssetB_f

Razlog za ustanovitev

AssetB_d

Leto 2019 za naju predstavlja prav posebno leto, saj sva praznovala jubilejno 25. obletnico skupne poti. To je eden tistih posebnih trenutkov, ko se nekoliko bolj zazreš vaše in postaneš neizmerno hvaležen za vse, kar si, kar imaš in kar znaš. A to ni edina najina skupna vez. Oba sva našla delo, ki osmišlja drugo plat življenja. Ob jubileju sva začutila, da želiva še bolj preplesti najine poti: združiti znanje, izkušnje in kompetence ter del življenja nameniti v pomoč in podporo drugim.

Enzo je aktiven član Smučarske zveze Slovenije. Zadnja leta deluje v tesnem stiku s športom in športniki. Sama že več kot 15 let pokrivam področje trga dela, zaposlovanja ter podpore posameznikom pri iskanju novih karierni priložnosti. Šport in podpora posameznikom pri iskanju dela tako predstavljata drugo stičišče najinega življenja. Pri svojem delu se pogosto srečujeva z izzivi tako posameznikov kot tudi športnikov pri prehodu na novo življenjsko pot in iskanju lastne identitete. Pri soočanju z izzivi sva začutila stisko in izzive mnogih. V ta namen sva v letu 2020 združila znanje in strast ter ustanovila Zavod Vitae+ kot podporo športnikom za življenje po športni karieri.

Tako kot šport osmišlja življenje športnika, tako tudi delo osmišlja življenja vsakega posameznika. Pot do uspeha, občutka zadovoljstva in izpopolnjenosti pa je na obeh področjih dolga in prepletena z mnogimi izzivi. Včasih se nam zdijo nepremagljivi in včasih se ob njih tudi mi počutimo nemočni, sami. Prav zato je individualna strokovna podpora posameznikom ob iskanju dela ali športnikom ob prehodu na novo pot in vnovičnem iskanju lastne identitete ključnega pomena.

Skupaj s prijatelji smo zbrali sredstva za zagon programa Zavoda Vitae+. Ob tej priložnosti iskrena hvala vsem za neprecenljivo zaupanje in finančno podporo.

Laura Smrekar

 

Pri soočanju z izzivi sva začutila stisko in izzive mnogih. V ta namen sva v letu 2020 združila znanje in strast ter ustanovila Zavod Vitae + kot podporo športnikom za življenje po športni karieri.

O nama

Laura Smrekar

DIREKTORICA ZAVODA VITAE+

Enzo Smrekar

PREDSEDNIK SVETA ZAVODA VITAE+

O programu pravijo

Podpiram in cenim vsakršno podporo ter pomoč vrhunskim športnikom ob zaključku njihove športne kariere. Individualna, celostna podpora športniku v obliki osebnega coacha lahko še bolj pripomore k lažjemu soočanju in sprejemanju športnika z novo realnostjo. Tudi sam bi si takrat, ko sem sprejel tako odločitev, želel pomoči strokovnjakov.

Franci Petek

Podpornik programa Vitae