Partnerji

Ponosni smo, da nas podpirajo naši zvesti partnerji. Spodaj preberite njihova mnenja o programu Zavoda Vitae+.

Predsednik OKS ZŠZ

Bogdan Gabrovec

Napačno je razmišljanje, da si športnice in športniki v obdobju aktivne športne kariere zagotovijo eksistenco do konca življenja. Ravno nasprotno. Vse preveč je tistih, ki se, ko ugasnejo žarometi slave, ne znajdejo najbolje. Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez mora poskrbeti predvsem za te slednje. Za njihovo drugo kariero, jih dodatno izobraziti ter usposobiti, pomagati pri iskanju zaposlitve. Da bodo do zasluženega pokoja ponosni člani družbe in ne tarče privoščljive okolice. In kot so že davno nazaj dejali Kitajci, potrebno jih je naučiti loviti ribe; ne jim le teh prinesti na krožniku.

Naloga je vse prej kot lahka. Tudi zato z veseljem pozdravljam v olimpijski družini kot partnerja Zavod Vitae+. Gre za priznane strokovnjake iz različnih področij, ki bodo v sodelovanju s Kariernim centrom za športnike OKS-ZŠZ omogočali izobraževanje in usposabljanje slovenskim športnikom in športnicam po koncu njihove kariere in jim tako pomagali pri življenjskem razvoju.

CEO Luna \TBWA

Dali Bungič

Uspehi naših športnic in športnikov, pa tudi vrednote, ki nam jih pokažejo ob porazih, v nas vzbujajo ponos. Športnice in športniki so tisti, ki nas kot narod povezujejo. Po zaključku njihove kariere pa se nemalokrat zgodi, da na svoji novi poti ostanejo sami. Zato smo se v Luna \TBWA brez zadržka pridružili pobudi Zavoda Vitae +. 
Zavod Vitae + med posamezniki in podjetji krepi zavedanje, da lahko športnikom pozitivne občutke, ki so nam jih oni dali na svoji športni poti, mi vrnemo po zaključeni karieri. Z načrtnim pristopom in podpornim sistemom lažje stopijo na novo karierno pot. Spoštovanje športa in športnikov je v središču prizadevanj zavoda, ki opolnomoči vse sodelujoče z željo po odličnosti, rezultatu in z zavedanjem, da skupaj ustvarjamo nove dobre zgodbe.

Direktor Competa

Matic Vošnjak

Velika večina sprememb v naših življenjih ni najlažjih. Že tistih »enostavnih«, kaj šele večjih življenjskih. Sam verjamem, da vsako spremembo sami izberemo. Tudi športniki izberejo, da se bodo z vrhunskim športno prenehali ukvarjati. Je pa res, da jo velika večina izbere zaradi okoliščin. Zavod Vitae + nudi celostno podporo včeraj vrhunskemu posamezniku (p)ostati vrhunski tudi danes in jutri. V Competu je kar nekaj zagrizenih športnikov in v največje veselje nam je, da lahko kot strokovnjaki za razvoj kariere posameznika prispevamo k družbeno odgovorni iniciativi Zavoda Vitae +.